Gastgezin worden

  1. Je laat ons weten dat je interesse hebt om gastgezin te worden. Dit kan via mail, telefoon of door gebruik te maken van het contactformulier.
  2. Een van de teamleden van Perles de Joie neemt vervolgens telefonisch contact op voor een eerste gesprek. Als er geen telefoonnummer vermeld wordt bij de inschrijving, dan verloopt het eerste contact per mail.
  3. Als jullie ons na dit gesprek laten weten dat jullie graag het avontuur aangaan, dan bezorgen wij jullie een informatiebrochure en een aantal documenten om in te vullen.
  4. Een van de teamleden van de organisatie neemt dan opnieuw contact op voor een tweede informatiegesprek. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis en heeft 2 doelstellingen. We geven jullie alle mogelijke informatie over de organisatie, de werking, het team, de vakanties, hoe je die invult, wat we verwachten van jullie...en geven antwoord op al jullie vragen. Tijdens het gesprek hebben wij de mogelijkheid om te voelen in welk gezin en in welke omgeving het kind terecht komt. Die informatie is belangrijk voor ons om een zo goed mogelijke match te maken tussen gastgezin en kind.
  5. Wij leggen het dossier van het gezin naast die van de kinderen die op vakantie komen, op zoek naar een goede match. We bezorgen het gastgezin vervolgens zoveel mogelijk informatie over het kind dat bij hen op vakantie komt. Hoeveel informatie we kunnen doorgeven, hangt volledig af van hoeveel informatie wij krijgen van de ouders.
  6. Enkele dagen na aankomst nemen we contact op met de gastgezinnen om te horen hoe de eerste dagen gelopen zijn, of er specifieke vragen zijn...

Kosten

Perles de Joie is een vzw die werkt met vrijwilligers. De effectieve kosten die nodig zijn om het vakantieprogramma mogelijk te maken financieren we dankzij de steun van onze sponsors en de beperkte bijdrage die we van de gastgezinnen en ouders vragen.

Deze bijdragen gebruiken we om de grootste kost te dekken waar we als organisatie voor staan, de busreizen. Voor elke vakantie zetten we een bus in met chauffeur en enkele teamleden als begeleiders. De heen- en terugreis wordt gereden door dezelfde chauffeur. Daarom zorgen we voor hem ook voor een overnachting. Onze teamleden begeleiden de busreis op vrijwillige basis.

De bijdrage van de ouders bedraagt 60 euro per kind dat op vakantie komt. De bijdrage van de gastgezinnen wordt bepaald door het aantal kinderen die op vakantie komt:

  • 1 kind op vakantie: bijdrage van 55€
  • 2 kinderen op vakantie: bijdrage van 100€
  • vanaf 3 kinderen op vakantie: bijdrage van 135€

Reisinfo

We organiseren vakanties tijdens de herfst-, Kerst-, Krokus- en Paasvakantie en de zomervakantie. De Franse schoolvakantiekalender ziet er als volgt uit: klik hier voor de kalender. In alle vakanties (ook de herfst- en krokusvakantie) komen de kinderen voor een periode van 2 weken. In de grote vakantie is dat voor 1 of voor 2 maanden. Het is belangrijk om te weten dat de Franse schoolvakantieperiodes niet altijd samenvallen met de Belgische. Dat kan belangrijk zijn voor gastgezinnen die zelf schoolgaande kinderen hebben. Uit ervaring weten we dat de kleinere kinderen (kleuters en kinderen die naar de lagere school gaan) vaak met de kinderen van het gastgezin mee mogen naar school.

Als gezin beslis je zelf tijdens welke periode je je huis wil openstellen voor een kind uit Parijs. We vragen om dit meer dan 1 keer per jaar te doen. Op die manier geef je een kind echt een tweede thuis en een echt vakantiethuis.

Van Parijs naar Brussel en terug

“De trein is altijd een beetje reizen”, zo luidt het motto. De kinderen die hier op vakantie komen, komen met de bus en dat is ook een beetje reizen. Ze worden van vertrek tot aankomst begeleidt door onze vaste teamleden. Alle kinderen reizen samen naar België. Samen met hun ouders verzamelen ze in Parijs op 1 locatie en stappen daar onze bus op. Hier stopt de bus in Rekkem, Nazareth, Rotselaar en Hasselt. Daar staan de gastgezinnen de kinderen op te wachten. Voor de terugreis komen de gastgezinnen en de kinderen samen op een van de vier vertrekpunten (Rekkem, Nazareth, Rotselaar of Hasselt). Daar pikt de bus de kinderen op en wordt, opnieuw onder begeleiding van onze teamleden, koers gezet naar Parijs.